FASHION | DIY : Creative wishlist #1

If loving fashion is a crime, I plead guilty..

Op m’n blog heb ik al twee keer mijn wensenlijstjes gedeeld met leuke creatieve ideeën die ik nog graag zou willen creëren voor mijn interieur. Nou kon dit bij de mode ook niet achterblijven!

#1 MACRAMÉ ARMBANDEN

Eigen gemaakte armbanden, altijd al iets waar ik mee in de weer ben geweest eigenlijk. Er is zelfs een korte periode geweest dat ik armbanden maakte voor vrienden en kennissen. Met kralen, met stenen, verschillende kleuren, dik of dun.. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Deze trend is al een tijdje in trek, op dit moment ben ik dan ook trotse eigenaresse van een regenboog vingerhaak armbandje van m’n tiener nichtje.

Nou kwam ik de laatste dagen echt de leukste armbanden tegen om zelf te maken op Pinterest.

bracelet shamballa:  HOW-TO TUESDAY: Make Your Own DIY Macramé Watchband (Free Project Download!) | SMP Craft ♡ Teresa Restegui http://www.pinterest.com/teretegui/ ♡:  macrame bracelets:

Gewoon even frunniken op de bank tijdens je soapies of met een goed muziekje aan en je ben in het bezit van een nieuw sieraad, leuk toch!? Hier zie ik mezelf dan ook makkelijker aan beginnen als aan meubelstuk onderhanden nemen of een sprei breien. :)

2# GEBREIDEN OF GEHAAKTE SJAALS EN STOLA’S

Een lekkere warme gebreide of gehaakte sjaal, poncho, vest, stola.. etc. Ik zelf heb er meerdere varianten van in mijn bezit, maar allemaal gewoon gekocht. ;) Op de 1 of andere manier begin ik er altijd aan vol enthousiasme maar heb ik gewoon geen geduld om het af te maken. Dan doel ik voornamelijk op breien tot een sjaal of iets. Wie heeft het niet van oma of moeder geleerd?

50 of the BEST DIY Gift Ideas - The Idea Room Arm Knit Scarf:  beautiful crochet shawl with pockets. Would be great to carry in car for trips to chilly grocery stores.:  Braided infinity scarf and head band:

Op dit moment is werken met grove steken en materialen helemaal in, En! Dit maakt het dus een stukje makkelijker om wel je creatie af te maken. Sjaal, plaid, poef, vloerkleed.. ik zou het allemaal wel willen maken. Of ik het ooit ga doen..

Je kan het met grove haak of brei naalden doen. Maar om echt de grove steken te kunnen toepassen kun je breien op je onderarmen. Erg leuk!

Creativity can’t be studied or kopied, it’s a gift..

 

3# STATEMENT KETTINGEN

En de laatste leuke DIY idee! Maak je eigen bijzondere ketting. Ook hier heb ik de afgelopen tijd een hoop gave voorbeelden gevonden. Wat ik vooral erg leuk vind is een ketting maken van oude kettingen of materialen die je nog hebt liggen of zelfs kant erin verwerken.

lace necklace:  Quite the statement...:  TWISTED, Statement Necklace, Gray, Purple, Lavender, Ivory, Chunky, Pearls, Bridal, Bridesmaid, Jewelry by Jessica Theresa:

Hier beginnen mijn handen wel echt van te jeuken hoor, leuk voor met kerst en oud en nieuw! Als fan van kant, is dat denk ik, wat ik ga proberen in elkaar te knutselen. Gebruik knopen, stras stenen, parels kettingen, een oud kanten laken. Een 3 tal tangen aan schaffen bij bijvoorbeeld een xenos of hobby winkel en je kan aan de slag!

Wat vinden jullie? Zouden jullie beginnen met knutselen aan 1 van mijn wishlist artikelen?

liefshes-03

 

 

Een gedachte over “FASHION | DIY : Creative wishlist #1

  1. Leuke ideeën allemaal! Ik zat er laatst nog aan te denken om zelf armbandjes te maken! Lijkt me echt leuk om te doen.

    Like

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s