PERSONAL | BE POSITIVE : Brain-training

A positive mind is a beautifull mind..

Iedereen wil natuurlijk het liefst de hele dag positief denken. Maar dit kan niet altijd en er zijn verschillende factoren die het positief denken kunnen verstoren. Zoals onverwachte gebeurtenissen in je leven, of negatieve mensen in je omgeving.. zo zijn er nog een aantal.

Ikzelf ben een vrolijk mensje en denk graag positief en ben optimistisch. Dit lukt om verschillende reden toch niet altijd. Daarom heb ik wat aan oefeningen om positiever te denken. Nou zijn er een aantal dingen die je kunt leren en doen om je hersenen te trainen. Zodat je ook tijdens moeilijke periodes positief kan blijven denken. En geloof me het helpt je en is zelfs nog leuk ook! Je doet iets voor jezelf, een goede gewoonte lijkt mij..

92f10c75a7a9f21ab0c69521864a5181

Ik wil een aantal tips met jullie delen.

Gratitude is the fairest blossem which springs from the soul..

Wees dankbaar. Dit vind ik zeker één van de belangrijkste, wees blij met wat je hebt. Voor waar je staat, wie je bent, je gezondheid, je vriendschappen, je familie.. noem maar op. Er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn! Geloof me het helpt, schrijf het op of download een applicatie.. ja inderdaad een app. My Gratitude journal voor Andriod en voor de iphone de Gratitude Journal. Handig! :)


The time to relax, is when you don’t have time for it..

Blijf in balans en probeer jezelf te beschermen. Vind.. ondanks alle hectiek en verplichtingen in het dagelijkse leven even de tijd voor jezelf. De tijd voor wat rust. Nee moppies.. niet voor de tv hangen, een boek lezen, surven op het internet.. mijn blog lezen.. :P

Echt even helemaal niets, al is het maar een uurtje per dag. Dat verdien je toch? Ga de natuur in, doe aan yoga, ontspan. Ga mediteren of luister naar ontspannende muziek. Bezoek, als je hier van houdt, een sauna of wellness resort. Gun het jezelf.. even rust, even ontspannen. Je gedachten, de planningen, taken, en verplichtingen.. heel even uit. Je zult merken.. dat je hierdoor makkelijker positief kan blijven denken. Je kunt meer aan en je hebt meer energie.


Be the light that helps others see..

Ga de negativiteit niet altijd en zomaar uit de weg. Het is makkelijk andermans negatieve bui te negeren. Maar doen alsof het er niet is, werkt ook voor jou niet altijd. Wees eens het zonnetje in huis! Als je merkt dat de mensen in je omgeving niet lekker in hun vel zitten, bezorg ze een glimlach. Geef ze een compliment.. haal een kopje koffie voor ze.. noem het maar. Dan heb je er in ieder geval zelf alles aan gedaan om de omgeving positief te laten zijn. En eerlijk.. als iemand jou opvrolijkt met een leuke grap of het tonen van interesse.. vindt jij dit ook leuk, toch? :) Hierdoor.. ontneem je je eigen positieve energie niet, maar verspreidt je het.


36090673111b47045f92ebfc666c5c5c

Cry, forgive, move on.. let your tears be the seeds of your future happiness..

Nog een erg belangrijke tip. Laat het gaan, laat het los. Ik heb het hier al een aantal malen gehad over lessen, obstakels, overwinningen, innerlijke kracht etc. Zo nu en dan.. komen er persoonlijke verhalen van mij voorbij. Door mijn verhalen te delen, zorg ik eigenlijk ook voor zelf-genezing. :)

En dit.. dit is voor iedereen belangrijk. Als er iets is, waar je verdriet van hebt, waardoor je ‘ziel pijn doet’, stop het niet weg! Uit het, accepteer en verwerk het. Op welke manier dat dan ook is. Wat hierbij ook helpt.. is zelf reflectie. Door jezelf te kennen, kun je jezelf ook beter positief stimuleren en troosten.


The things that you are passionate about are not random, they are your calling..

En als laatste, volg je passie! Dit is een belangrijke factor. Doe waar je gek op bent, erken je talenten en je passies.. gebruik ze. Er als dingen in je leven zijn, waar je niet meer zoveel plezier in hebt als voorheen. Als je werk of je hobby je niet meer genoeg voldoening geef, herken en erken dit.. Time to find something new. Negeer niet waar je daadwerkelijk vrolijk van wordt en goed in bent. Dit is echt niet voor niets het geval. Ook deze kun je noteren, schrijf 3 dingen op die je leuk vindt om te doen, 3 dingen die je anders zou willen zien in de wereld, in je leef omgeving. Vergelijk de dingen die je noteer met hoe de gang van zaken nu gaan in je leven.. komen ze overheen? Kan je hier iets in veranderen? Probeer het eens.. :)


Zo.. dat was het weer. Naast, dagelijks bewegen, voldoende water drinken en goed eten ( je groente en fruit), zijn dit de tips die ik jullie mee wil geven. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om weer een persoonlijke post van mij te lezen. En ik hoop ook dat jullie er iets aan hebben!

Ik vind de reacties, vragen en opmerkingen die ik krijg erg leuk en inspirerend! Dank jullie wel.. x!

liefshes-03

3 gedachtes over “PERSONAL | BE POSITIVE : Brain-training

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s