FASHION | CURVY SHAPE GUIDE : Dress

Good things don’t always have to come in small packages..

Een nieuw topic in de Fashion categorie, Shape and curvy guide! Ik wil al een tijdje wat meer schrijven over verschillende vormen en rondingen die iedere vrouw kent en ook de volle dames hebben. ” Dik is niet alleen dik ;)”

Het is niet altijd even makkelijk om je met een maatje meer zo te kleden, dat jij je zelfverzekerd en vrouwelijk voelt. Er word door ons dames vaak geschuild onder te wijde kleding, omdat dit makkelijker is en verbergt. Er zijn wel dingen die wij gewoon niet kunnen dragen. Sorry, but there are..

Maar! Door deze ‘guide’ wil ik jullie vertellen en laten zien dat je met ieder figuur geweldig en vrouwelijk voor de dag kan komen. Be you!

Dress to impress..

Ik begin dit keer met jurken, 4 verschillende jurken voor 4 verschillende vormen. Er zijn zoveel verschillende lichaamstypes! Vol is niet alleen vol, de vormen en rondingen zitten op verschillende plaatsen. Haha.. Een grote inspiratiebron voor mij zijn de twee Britse dames Trinny and Susannah.

Peertje.
Mijn eigen ‘shape’. Smalle schouders, smalle taille, brede heupen en stevige bovenbenen. De meeste dames met deze lichaamsvorm, hebben dan ook vaak dat hun bovenmaat anders is als hun ondermaat. Het kan wel 2 tot 3 maten schelen..

shapeguide-peer-jurk

Twee jurkjes, die een peer figuur goed doen. Leg het accent op je smalle taille zoals hier met een lint ceintuur. En! je mag ook best wat gewaagder jurkje dragen die strak op de kont en de heupen zit. Show your shape and pretty booty! :)


Rond.
Als je deze lichaamsvorm hebt, heb je eigenlijk weinig tot geen taille en bij de vollere dames vaak een ronde buik. Deze willen we altijd graag zo min mogelijk laten opvallen, iedere vrouw, iedere vorm. Dus ik snap helemaal wanneer je er voor kiest om iets wijders en lossers aan te trekken. Dit hoeft alleen helemaal niet!

shapeguide-rond-jurk

Draag jurken die op of over de knie vallen. En waar van zichzelf een vrouwelijke vorm in zit. Zodat het de illusie geeft van een taille. Of! Kies voor het tweede jurkje en ga voor 1 van de trends van deze zomer, mixed prints.


Zandloper
Als je een zandloper figuur hebt, zeggen ze ook wel dat je boft, it’s the perfect shape. Bij dit lichaamstype zijn je heupen even breed als je schouders, een keurig setje borsten en hebt je een smalle taille. Je kunt dan eigenlijk ook niet snel de plank mis slaan wat kleding betreft.

shapeguide-zandloper-jurk

Het eerste jurkje vind ik erg tof! De print en het model.. super chic! De LBD is echt een musthave en zal de smalle taille nog eens extra benadrukken.


 Diamant
Als je lichaam de vorm heeft van een diamant, klinkt dit als eerste.. best fancy toch? :) Je hebt brede schouders en smallere heupen. Een krachtig lichaamstype. Vaak zijn jullie dames toch onzeker over de schouders en het kan inderdaad ook iets te krachtig en dus mannelijk over komen in sommige kledingstukken.

shapeguide-diamond-jurk

De beste tip die ik kan geven is, draag jurkjes met iets over de schouders. Al is het maar zoals bij de tweede jurk net een klein detail. Bij de eerste jurk zijn ook de mouwen belangrijk en door de stof lijken de heupen meer aanwezig en kan je er zelf een beetje de nadruk op leggen.

Sexy is a state of mind.. not a waist size!

Alle jurkjes kun je vinden op Bonprix.nl ! :)

liefshes-03

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s