PERSONAL | DEPRESSION 2

All it takes is a beautiful fake smile, to hide an enjured soul..

Midden mei dit jaar vertelde ik over mijn Burn out en Depressie. Ik vertelde over wat het is volgens de medische termen, hoe onwetend wij mensen zijn wat deze ziekte betreft en hoe het is om dit te ervaren.

Ik heb besloten, ondanks dat ik het nog steeds vrij eng vind, meer te willen schrijven over dit ‘moeilijke’ onderwerp. In deze artikelen wil ik jullie meenemen en wat uitleggen over mijn belevingen. En! wil ik tips geven die helpen om jezelf weer de moed te geven om te vechten, door te gaan en weer te genieten van alle mooie dingen die het leven biedt.

Hold on and believe..

Moe.. ik kan wel zeggen, dat het daar eigenlijk mee begint en dit ook het langst aanhoudt. Ik had veel meer slaap nodig en dan nog was ik moe. Mijn concentratie ging mij in de steek laten, ik maakte mij overal druk om, huilde dagelijks, werd voor alles en iedereen bang en zag nog weinig positiefs en goeds.. in wie ik was, wat ik deed en waar ik naartoe ging..

5c04519f6bc68204a29a47c689e92572

Overigens hield ik mezelf in deze toestand nog steeds groot. Ik wilde er gewoon weg niet aan en doorgaan. Het moe zijn is irritant, het vele huilen en die verdomde paniek aanvallen. Ik was boos, op mezelf. Doorzetten!

Het doorzetten was van niet al te lange duur, ik stortte letterlijk in. Zakte in elkaar en heb vervolgens bijna twee dagen geslapen. De dagen hierna kan ik mij ook niet meer al te goed herinneren. Een hoop dokters, een hoop vragen en een hoop huilen..

Be brave and keep going..

Je weet het eigenlijk gewoon niet meer. Alles lijkt zinloos, is vermoeiend en doet zeer. Al het verdriet komt naar boven en alles doet pijn zowel je lichaam als je geest. Hoe je verder moet, zie je niet. Leegte.. onverklaarbare leegte. Geen prettig gevoel.

First tattoo! Semi colon: the author could have ended the sentence, but chose to continue. My story isn't over yet, I have much more to tell.

Ik wil nu een 2 tal tips meegeven die helpen om ‘beter’ te worden. Ergens hoop ik hierdoor andere hun ogen iets eerder te laten openen als dat ik dit deed.


  1. Praat over de dingen die je dwars zitten. Er zijn echt mensen die je goed genoeg kennen om je hierbij te helpen en steunen. Of die je volkomen begrijpen en naar je willen luisteren. Ook al denk je van niet, ook al wil je er niet over praten en het fijn verstoppen. Al is het maar kort, uit je gevoel en geef dingen de tijd en de aandacht zodat het een plek kan krijgen.
  2. Benoem of schrijf de positieve kanten van jezelf. Ja echt.. van jezelf aankijken in de spiegel en het hard op zeggen, tot opsommen in een notitieboek. Ook al voel je jezelf waardeloos, je bent het niet! Begin met korte woorden die iets zeggen over jou.. zoals: lief, creatief, ruimdenkend etc.

Herken en erken dat dit je overkomt, je kunt het niet helemaal alleen. En dat is helemaal niet raar. Schaam je er niet voor en aanvaard het, het is niet zwak of vreemd.. je bent ziek geworden en je wordt beter!

Bedankt voor het lezen! Wordt vervolgd.. :)

liefshes-03

5 gedachtes over “PERSONAL | DEPRESSION 2

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s