PERSONAL | DEPRESSION LESSON

It’s like you have to be strong for everyone els, but you keep forgetting about yourself..

Ik heb laatst op mijn blog aangegeven niet helemaal lekker in mijn vel te zitten, om het helaas zacht uit te drukken.. “The struggle of depression”. Een rot ziekte, onvoorspelbaar en pijnlijk..

Er zullen er zat zijn, die dit niet willen weten en lezen. Wat ook niet hoeft hoor..

Het niet willen aan horen of in dit geval erover willen lezen, is ieder goed recht en eerlijk gezegd niet bijzonder. In de realiteit gebeurt dit net zo goed, misschien is het dan zelfs een tikkeltje erger. Want is het wel waar? Verzint ze het niet gewoon?

Dus zet ze maar op hoor, die oogkleppen. Wij depri’s zijn het helaas gewend.

” Je ziet niet dat je ziek ben, dan valt het vast mee! “

” Denk gewoon aan leuke dingen.. is het zo over.”

” Jij hoeft toch niet depressief te zijn, kijk wat je allemaal hebt..”

” Ach je hebt gewoon een dipje! Je bent zo de oude.. “

Ja, ik hoor deze zinnen. Soms zo goed, dat ik in momenten mij hieraan wil houden, aangezien je ze ook kan verwachten van naasten. En er zelfs ontkenning van andere kan hebben.

Ze hebben gelijk Hes wat is dit nou, stel je niet zo aan en kom uit je dip!

"The greatest thing in the world is to know how to belong to oneself." Michel de Montaigne:

Zo ben ik maar zo makkelijk gaat het alleen niet.
Het gevecht met depressiviteit is in mijn geval ontstaan door meerdere aangrijpende gebeurtenissen en levenslessen. Verlies, pesterij, misbruik, bedrog. Dit uit zich in stress, paniek, nachtmerries en oververmoeidheid. Uiteraard ga ik het gevecht winnen. Lees ook; Wat is een depressie? & Wat deed het met mij en wat helpt mij?

When you meet me you can’t imagine all those well hiden demons. But when you know me, really know me, you’ll get it right away..

” DEPRESSIEF ZIJN IS ZWAK
We maken allemaal periodes in het leven mee, die een hoop verdriet kunnen opleveren. De ene persoon gooit het eruit,  de ander vindt troost in liefde of in focus op een levensdoel. Een groot deel stopt het weg, wordt achtervolgt en krijgt het later op zijn bord.

Zwak. Zo wordt het door een aantal gezien, dat hoef ik niet onder stoelen of banken te steken. En zo voelt het ook.. believe me. Maar, denk je.. dat mensen die hebben moeten erkennen dat ze iets mankeren, iets geestelijks, iets waar je zelf niet zomaar controle over hebt,iets wat je voelt van binnen en soms niet eens kan zien, waar een moeilijke herstel periode tegenover staat en we ergens spreken over een gebroken ziel, er iets aan hebben als jij ze wijst op zwakte of erger nog.. jou voor gek verklaren?

Zou het jou helpen? Nee toch?

23 Photos That Nail What It Feels Like To Have Depression:

” WAT KAN IK VOOR JE DOEN?
Als er zijn die ‘durven te vragen’ zal ik hierbij vertellen wat mij helpt en vast ook voor anderen. Want gelukkig, zijn ook deze mensen er wel! En ben ik gezegend met een aantal van deze prachtige lieverds.

Toon begrip! Kom op, ook al kan je je er helemaal niets bij voorstellen, die dierbare in je omgeving heeft het gekregen, het er erg moeilijk mee en er zeker niet om gevraagd.

In case that nobody told you today, you are more than good enough..

Ben er voor diegene. Luister, hoe moeilijk het ook kan zijn om zoveel verdriet te horen en zulke gedachten en emoties.. mensen die depressief zijn voelen zich bang, onbegrepen, moe en intens verdrietig. Luister gewoon even, probeer het.

En als laatst, neem ze mee en help ze. Je kan wel zeggen “Het leven is mooi!” maar als je getroffen ben door deze ziekte, kan je dat niet meer zo makkelijk vinden, op dagen zelfs niet. Dus! Laat het zien. Steun ze, beur op,  breng een bloemetje, geef een knuffel en neem ze mee om even te glimlachen en zo de donkere tijden even te laten vergeten. Zeker nu met de Feestdagen voor de deur!

b3e43ee3e8b89e4dad7e1bb2f3d5dffa

Het is absoluut geen einde oefeningen en ‘wij’ zijn echt niet eng..  Maar als er uit een standpunt van onwetendheid, ongeloof, onvermogen en onbegrip omgegaan wordt met die, die juist en vooral wat extra liefde kunnen gebruiken, om te herstellen en weer te lachen, helpt dat niet.

Bedankt voor het lezen, hele fijne feestdagen & wees lief ;)

liefshes-03

 

3 gedachtes over “PERSONAL | DEPRESSION LESSON

  1. Begrip tonen en luisteren zijn toch wel 2 dingen die op het gebied van mentale aandoeningen zo belangrijk zijn. Niet alleen met een depressie, die ook in diverse soorten is. De opmerkingen krijg ik al heel lang naar mijn hoofd en word er nog boos om. Het liefste zou ik een dagje willen ruilen met de mensen die zo makkelijk erover denken maar helaas. Depressie is een grote struggle, bij mij is het gekomen door een Burnout 5 jaar geleden, met erna door de jaren heen behoorlijk wat pittige tegenslagen..verlies van mijn vader afgelopen mei is de druppel geweest. Maar positief blijven dat het overgaat en werken aan jezelf is dan wel een ‘moetje’. Alles komt goed, zolang je zelf bewust bent van wat er gebeurd <3

    Geliked door 1 persoon

    1. Wauw.. bedankt voor je krachtige reactie! Het voelt op dagen alsof het niet te dragen is, maar alles inderdaad gewoon goed. Moet :) Heel veel sterkte en nogmaals bedankt voor je bericht, doet me goed :)

      Like

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s