PERSONAL | DEPRESSION 1

All it takes is a beautiful fake smile to hide an injured soul..

Al een tijdje, wil ik hierover schrijven. Alleen vind ik dit niet zo makkelijk, zelfs best eng! :) Ik mag het woord helaas gebruiken, als het over de algemene kennis en het begrip hebben voor mensen met een depressie gaat. Of welke psychische aandoening ook eigenlijk..

Door mijn ervaringen te delen, wil ik mensen bewuster maken, voorlichten en helpen.

Het is een soort taboe, zo mag ik het echt wel noemen. Het wordt onderschat en zelfs ontkent. Terwijl het krijgen van een depressie bij behoorlijk wat mensen voor komt en er zelfs mensen zijn die het leven laten door deze stoornis.

En eerlijk gezegd, vind ik alleen om die reden al dat er meer over gesproken moet worden (!) Het is wel degelijk een ziekte met risico op de dood.

This happens so easily when you are ill. Make sure you have a team to support you. Go to them, connect and come back to life.

Voordat ik verder voorlicht, door middel van een goede en duidelijke uitleg van mijn vriendin Yolanda, wat een depressie is. Wil ik het even hebben over, mijn eerste gedachtes bij deze psychische aandoening.

Ik had hier altijd wel redelijk kennis van. Psychiatrie heeft mij altijd wel geïnteresseerd. Maar, dan zou je toch juist denken dat je het bij jezelf wel zou herkennen. Voorkomen, natuurlijk het liefst.

Nou kan ik dus zeggen.. dat dit alles behalve het geval is. Jezelf reflecteren en erkennen wat je zwakheden zijn, daar had ik toch geen tijd voor?

Mental health stigma quote: Depression, anxiety and panic attacks are not signs of weakness. They are signs of trying to remain strong for far too long. www.HealthyPlace.com

Natuurlijk wist ik wel, dat alle gebeurtenissen en het pesten in het verleden mij niet goed hadden gedaan. Maar dat zou toch wel slijten, ik kon er toch niets aan veranderen. Mensen terugtoveren ofzo? Laat het er allemaal maar even uitkomen en we gaan gewoon door. Typisch..

Totdat ik echt moest toegeven en het mij allemaal teveel werd. Het doorzetten en verzetten had geen enkele zin meer. Ik was op, helemaal leeg.. ik moest eraan geloven, ik wilde en kon niks meer. Genieten? Hoe? En waarvan…

Depression is feeling like you’ve lost something but having no clue when or where you last had it. Then one day you realise what you lost is yourself.

Definitie Depressie
Een depressie is een stemmingsstoornis. Er is verlies van levenslust, interesse en/of plezier. Er is hierbij vaak een sterke verandering in het gewicht omhoog of omlaag, slapeloosheid of juist sterke slaapbehoeften. Wat dan kan lijden tot over vermoeidheid en sterk energieverlies. Vaak hebben mensen met een depressie last van negatieve gevoelens, gevoel van waardeloosheid en van schuldgevoelens.

depression

Depressie is een complexe aandoening waarbij de hersenen een belangrijke rol spelen. Wetenschappers denken dat depressie ontstaat door een samenspel van biologische, sociale en psychische factoren.

Het verminderd de concentratie en het denkvermogen. Hierdoor is het ook lastig om een besluit te nemen. Ook kunnen er terugkerende gedachten zijn aan de dood.

Deze korte omschrijving komt van mijn vriendin die op dit moment begeleiding geeft aan mensen met een tijdelijke of blijvende psychische aandoening.

Burned out, tired, empty and sad..

Een depressie ontstaat door verschillende factoren en gebeurtenissen. Ook is het ene mens er ‘gevoeliger’ voor als het ander. Het emmertje is overvol en dat zullen je lichaam en je geest je ook even goed vertellen.

Maar dan?

Lees binnenkort meer over een depressie en hoe je hiermee omgaat en ervan herstelt. :)

liefshes-03

8 gedachtes over “PERSONAL | DEPRESSION 1

 1. Heel goed dat je hierover schrijft, ik kamp zelf ook met een depressie en de onbegrip heerst heel erg..wat erg jammer is. Psychische aandoeningen zijn niet niks. Bij mij is het genetisch bepaald, en een ‘verlengstuk’ van een behoorlijke Burnout een paar jaar geleden. Maar werk er hard aan om weer beter te worden! Het is een lange weg en best pittig, maar het gaat me lukken.

  Geliked door 1 persoon

  1. Hi! Bedankt voor je reactie. Ik geloof gelijk dat het je gaat lukken. :)
   Het is inderdaad pittig en onvoorspelbaar, maar uiteindelijk waait de storm over. x

   Like

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s