PERSONAL | Survive a Bad day

Breath.. it is a bad day, not a bad life..

Zo een dag.. dat je jezelf het liefst verstopt met je hoofd onder de dekens. Een dag die niet echt lekker loopt.. iedereen heeft wel eens zo’n dag of misschien zelfs meerdere dagen. Wat moet je dan vooral niet vergeten?

Het is niet echt een positieve bekentenis, maar ik heb de laatste tijd een paar flinke confrontaties gehad met de betreffende ‘Bad Days‘. Wat rot is, maar absoluut niet het einde van de wereld!

Je kunt wel hopen en gaan voor een goede start van een nieuw jaar. Maar je hiervoor inzetten is het enige wat je zelf in de hand hebt. Dat dit zo is, kan ik helaas beamen. Mijn emoties en hoofd zijn opnieuw flink op de proef gesteld en dan wil je regelmatig het liefst niks anders als wegduiken en je verstoppen voor de wereld.

Maar ondanks het dagelijkse nog zo intense verdriet dat ik ervaar om het verlies van mijn vader.. gaan we door! En in mijn geval is doorgaan; focussen op mijn gezondheid, ambities, werk, familie en mode.

Wooden hearts. I want to do a rustic beach theme for my living room.:

Wat probeer ik te onthouden? Hoe kom ik door deze dagen? Er zijn een aantal tips.. of peptalk zinnen die je helpen om niet bij de pakken neer te gaan zitten en door te zetten. Deze wil ik graag met jullie delen.

ONTHOU DIT MET MIJ;

1 | Don’t worry so much

Hij staat op nummer 1, omdat ik dit vooral goed moet onthouden. Ik maak mij vrij snel druk en dit is zeker wel eens onnodig. Als ik een bad day heb, irriteer ik mij rot. Ik ga mij druk maken om mijn planning die faalt en mijn oh zo kostbare tijd.. Helpt niet! Accepteer even dat je verplichtingen niet na te komen zijn, doe rustig aan en de zorgen zijn voor morgen.. of overmorgen. ;)

2 | It will not last forever

Ik voel mij soms echt wel eens een pechvogel.. maar, dat is niet het enige wat ik ben! Het zit nu, op deze dag, even niet mee en voelt ook even niet lekker, maar dit gaat voorbij. Niks is voor eeuwig! Hier hou ik mij vaak aan vast. Maar, hier ben ikzelf ook wel echt streng in, soms te. Ik wil vooral niet laten zien dat er soms big ass bad days zijn. Dat is denk ik mijn manier van zelf bescherming. Dit is niet altijd goed en daar zoek ik dan ook nog steeds mijn ‘happy medium’ in.

smile

3 | Be grateful and think positive

Het kan altijd erger.. Dit klinkt misschien een klein beetje wrang in meerdere situaties. En als iemand dit tegen mij in persoon op dit moment zou zeggen, krijgt diegene een klap, sorry.. maar ja, een harde ook.. serieus. Toch wil ik wel dat je het onthoudt. Daarnaast is dankbaar zijn voor wat er allemaal wel goed gaat, wie en wat je wel allemaal hebt.. en positief blijven denken heel belangrijk. You can do this!

4 | You will make it through this and it will make you stronger

Leer van de slechte dagen en situaties. Je hebt nou eenmaal deze Bad day.. het zit even niet helemaal mee. Maar haal er dingen uit waar je door kunt groeien. Geeft nooit op. Aanvaard de gevoelens, de loop van dingen en hoe jij je moet uiten. Hierdoor krijg je weer de kracht om er vol tegen aan te gaan!

Het klinkt zo eenvoudig, dat is het zeer zeker niet. Maar dat wil niet zeggen dat het niet te doen is. Deze tips helpen mij en ik hoop jullie er mee te hebben geïnspireerd.

Bedankt voor het lezen van weer een persoonlijk artikel erg dicht bij mijn hart. :)

liefshes-03

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s