PERSONAL | STOP PESTEN #1

Pulling someone down will never ever get you to the top..

19 April 2016, de landelijke dag tegen pesten. Dat hier een specifieke dag voor is, tja.. tegenwoordig heb je overal wel een dag voor. Right? Wat mij betreft, is iedere dag er 1 waarin je tegen pesten mag zijn.

Het gebeurt altijd, al eeuwen en helaas is het door het social media ergens nog makkelijker om slachtoffer te worden hiervan.

Ik heb het nooit begrepen en zeker nooit gedaan. Mensen belachelijk maken of uitschelden omdat ze ‘niet normaal’ zijn. Ik ben er veelte lief voor, ook ben ik oprecht van mening dat mensen elkaar beter kunnen inspireren, complimenten, steunen en.. ik ben zelf gepest. Daarom zou ik het zelf niet doen!

6c4d47ae149c4c5e4918c3d8076b2d4e

Ik heb het wel eens over mijn pesten gehad en hoe het mij nu nog kan beïnvloeden. Ik ben zelfs ergens gewend geraakt om mij te moeten verweren of te moeten doen alsof ik bepaalde rot opmerkingen niet zou horen. Ik verwacht ze nu nog, maar krijg ze niet meer. Gek en heerlijk rustig!

VOORBEELD


Het is alweer een aantal jaar geleden dat dit gebeurde, maar helaas doe ik het niet verzinnen. Zoals gemiddeld 85% van alle Nederlanders ging ik, met 2 vriendinnen een burger menu’tje scoren bij de ‘Gouden Boog’. Na het ontvangen van onze bestellingen nemen we plaats. Schuin aan de overkant zit een gezin met een moeder, vader, tiener dochter en een jongen van een jaar of 7. “Die mevrouw is echt dik! Hahaha” zegt het jongetje lachend tegen zijn vader. Vader kijkt op en richting mij..

Kinderen spreken de waarheid, dat is een feit. Ik droeg een maat 48 en was inderdaad geen slanke jonge vrouw. Maar je mag toch niet meer als verwachten, dat je je kinderen erop wijst, dat het niet hoort om dit al spottend op te merken..

Hij bekijkt mij van top tot teen.. en begint, tot mijn grote verbazing ook te lachen. “Ja, inderdaad! Geen gezicht.. hahaha“. De woede en pijn die ik op dat moment ervaar kan ik niet eens omschrijven. In deze situatie wilde ik schreeuwen, vluchten, niet meer bestaan. Of beter nog.. opstaan en rustig naar de tafel van het gezin lopen. De man bij z’n kraag grijpen en zijn grote vette big mac in ze geheel zijn mond in proppen en ze coca cola over ze hoofd gieten.. tja..

Maar HEE hallo Hes, dat is niet echt normaal! Toch? Tuurlijk doe je zoiets niet!

Maar.. iemand belachelijk maken, uitschelden en voor schut zetten, om iets waar deze persoon niet echt perse trots op is en dagelijks misschien wel mee in gevecht is, dat kan wel?

bullying-1019271_960_720

Nee dus. Stop hiermee! Hou je opmerkingen voor je als ze negatief en kwetsend zijn voor anderen. Ben je hiertoe niet in staat kan ik je niet anders als ontzettend asociaal noemen. En is mijn advies om even een reality check te doen.. in een spiegel.

:)

liefshes-03

 

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s