PERSONAL | My Big Change

The body achieves, what the mind believes..

Het is een verandering die begon met het zette van 1 belangrijke stap. Mezelf accepteren en van mezelf houden. En zo.. zo veranderde ik van volle dame met een flink masker op, tot een slankere en sterkere vrouw.

Body Positive #inspiration #loveyourself #quotes:

De weg naar zelf acceptatie is het eerste persoonlijke artikel dat ik gepubliceerd heb, alweer ander half jaar geleden. In de Be you artikelen vertel ik over pesten, mezelf verliezen en verschrikkelijk waardeloos vinden. Ook leg ik uit, hoe ik na een lange zoektocht en strijd, mezelf gevonden heb. Ik mag er zijn in iedere vorm!

Of ik verwacht had dat deze verandering, een aanpassing in mijn denken en levensstijl. Zo’n resultaat zou hebben, na 2 en half jaar 45 kilo lichter? Absoluut niet!


“Wat knap van je! Wat is je geheim? Hoe ben je de kilo’s verloren? ” Dat ik door sommige niet meer herkent wordt en al de lieve complimenten krijg en dus ook deze vragen, is ontzettend lief en leuk. Maar ook wel eens lastig, want ik vertel niet graag de volledig reden van mijn gewichtsverlies.

Wat ik vertel en ook een belangrijke factor is, anders leven. Meer bewegen, meer water drinken, variëren in je voeding, minder snoepen, crackers zo nu en dan vervangen voor brood, kies ook eens voor vegetarisch, drink fruitsapjes en kies magere producten. Let vooral doordeweeks op met wat je eet en trakteer jezelf in het weekend of.. en dit vind ik zeker wel een belangrijke, als je echt ergens heel erg veel trek in iets hebt doordeweeks, neem het, met mate. Straf jezelf niet te veel, houd vol en begin dus vooral met jezelf positiever te zien. Je bent mooi! Hoe dan ook!

Maar.. zo is het niet begonnen en dit is niet het enige wat voor het verliezen van 45 kilo heeft gezorgd. Dus.. wat is mijn geheim? Stress. De afgelopen jaren is er een hoop gebeurt in mijn leven. Dit ging gepaard met veel verdriet en ik laat het allemaal het liefst ‘gewoon’ achter mij of houd het voor mezelf. Hierdoor, verloor ik dus ook mijn eetlust. Ik was op momenten te verdrietig om te eten en het kon mij totaal niet schelen. Terwijl voorheen.. eten mij juist troost kon bieden.


Het is dus een combinatie van goed en slecht. Of het daadwerkelijk de bedoeling was om bijna op een gezond gewicht te belanden? Nu een maat 42 te hebben en niet meer een maat 48? Nee..

En nu. Hecht ik vooral waarden aan de rust om mij heen, of juist de onverwachtse en lieve complimenten. Ik moet zelf ook nog erg wennen aan mijn ‘less curvy body‘. Van bijna 20 jaar het dikke meisje, dat zichzelf groot hield met haar vrolijke lach en grapjes. Van ‘ze heeft wel een knap gezicht, zonde dat ze zo zwaar is.’ Naar.. De dame met de meest gangbare maat van Nederland, geflirt en glimlachen.. in plaats van gesmoes, uitlachen of vieze blikken. Ongelofelijk eigenlijk!

Beter kan ik het niet omschrijven. Het lijkt dus gek genoeg, wel eens een tweede leven. Maar 1 ding ben ik zeker van, ik was al trots op mezelf.. en dat ben ik nog steeds. :)

Be you and believe in yourself..

liefshes-03

Bewaren

3 gedachtes over “PERSONAL | My Big Change

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s