PERSONAL | SELF CONFIDENCE

What others think is not important, how you feel about yourself is all what matters..

Deze zin zegt eigenlijk alles.. Ik wilde dit keer een stukje schrijven over zelf vertrouwen. Het is goed om jezelf te begrijpen en te leren kennen, zoals in de zelf reflectie post die ik laatst schreef. Als je iemand beter kent en dus beter begrijpt, kun je hem of haar steeds meer waarderen. En dit geld simpelweg ook voor jezelf. Hou jij van jezelf? Heb jij genoeg vertrouwen in jezelf?

Ik kan het hier eerlijk gezegd, wel uren over hebben. Zelf vertrouwen is voor iedereen ontzettend belangrijk, maar is best moeilijk om goed te bezitten.

Ik kan hier goed over meepraten. Mijn voorkomen.. verraad mijn onzekerheid alleen niet. Ik krijg dan ook wel eens de opmerkingen dat het zo ‘knap’, ‘bijzonder’ of zelfs ‘apart’ is hoe zelf verzekerd ik ben. Er wordt zelfs wel soms gesproken over arrogantie.

Bij deze.. ehm, natuurlijk ben ik wel degelijk onzeker?!

Jaren lang heb ik, zoals hier te lezen is, ontzettend veel moeite gehad met mijn gewicht. Dat brengt een hoop onzekerheid met zich mee en dit waait niet zomaar over. ;)

photoshoot082013-01

Deze foto’s zijn gemaakt op een zomerse dag in 2013. Ik en mijn 2 lieve schatten van vriendinnen gingen een dagje op pad om leuke kiekjes van elkaar en met elkaar te schieten.

Voorheen.. had ik dit wel vaker gedaan met vriendinnen. Dit, dit was de eerste keer dat ik mij echt ‘helemaal goed’ voelde om zulke foto’s te maken.Zelfs in badpak!

Believe me when i say.. i’ve come a long way..

Waar komt het gebrek aan zelf vertrouwen vandaan?
Niet iedereen heeft last van gebrek aan zelf vertrouwen en het is ook niet ‘zomaar even’ verandert. Ze zeggen.. dat het gebrek aan zelf vertrouwen kan ontstaan door een beschermde opvoeding, pesterijen of te weinig waardering. Helaas zijn deze ervaringen en gebeurtenissen niet meer terug te draaien en dus alleen te aanvaarden. Zie het als een les en niet negatief..

Ik wil jullie nog een aantal tips meegegeven waar ik zelf een hoop aan heb. :)


Tips voor meer zelf vertrouwen

Wees je bewust van je gedachtes.
Als je ergens onzeker over bent, doe je dit vaak zelf nog benadrukken door dit te beamen in je gedachte. Wees je daar nou eens van bewust. Al is het maar 1 zo’n gedachte per dag waarbij je zelf vertrouwen je liet zitten. In welke situatie? Hoe reageerde je daar op? Wat voelde je en wat dacht je? Zo simpel is het eigenlijk. Hierdoor wordt je ervan bewust, dat er gedachtes zijn, die je niet helpen en zelfs die niet realistisch zijn. Maak deze voor jezelf wat ‘zachter’ en zet ze om naar gedachtes die wel realistisch zijn. Wees wat minder streng en wat liever voor jezelf.

Onderneem iets.
Ga geen uitdagingen uit de weg. Zeker niet omdat je er ‘bang’ voor bent. Als je het graag wilt doen en het is realistisch.. wacht dan niet! Je kunt het best! Klein beginnen is helemaal niet erg, vallen ook niet.. je hebt het geprobeerd en daar mag je trots op zijn.

Waardeer je kwaliteiten.
We zijn maar mensen, je kunt niet overal sterk en goed in zijn. Het gaat er juist om, dat je de eigenschappen die je bezit en goed beheerst waardeert van jezelf. Vertrouw op wat je goed kunt, daar ben je niet voor niets goed in! En geef jezelf eens een complimentje.

Accepteer jezelf.
En als laatste, wees blij met wie je bent. Accepteer dat je bent wie je bent, je het hier hiermee moet doen en dat daar absoluut niets mis mee is!


Dat waren ze, de vrij eenvoudige tips die ik ook regelmatig inzie en toepas. Ik hoop dat jullie het leuk vinden om te lezen en dat jullie er iets aan hebben. :)

loveyourself

liefshes-03

Nieuwsgierig naar mij? Of wil je mij iets vragen? Je kunt mij volgen op Bloglovin, Facebook en Instagram.

 

4 gedachtes over “PERSONAL | SELF CONFIDENCE

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s