PERSONAL | SELF CONFIDENCE #2

Inhale confidence, exhale doubt..

Vorig jaar vertelde ik over zelf verzekerd zijn. Never nooit, wil ik eigenlijk laten merken dat mijn onzekerheid in sommige situaties wel eens het voortouw kan nemen. Vandaag een persoonlijke inside en wat ik doe om steeds zekerder te zijn.

In het self confidence artikel wat al eerder te lezen was vertelde ik waardoor je extra onzeker kan worden, waar mijn onzekerheid voornamelijk vandaan gekomen is en gaf ik tips hoe je jezelf kunt helpen zekerder van je zelf te worden. Love yourself!

Ik heb er soms nog een handje van om mij niet goed genoeg te voelen, dit omdat ik dat mezelf heb laten geloven sinds mijn jeugd. Zelden tot nooit, zag ik mijn goede eigenschappen en ik voelde mij door het pesten echt maar een lozer.

pillow-believe

Te dik, te druk en dom. Jaren lang dacht ik zo over mijzelf. Dat is natuurlijk niet niets en zeker niet leuk om over jezelf te denken en in te geloven. Ook is het gewoonweg, niet waar! :)

Alle 3 vertekende beelden, waar ik gelukkig niet meer in geloof. Het is jaren lang een gewone gedachte geweest en dus daardoor toch niet altijd eenvoudig om niet nog wel eens zo te denken.

Te dik | Dit vond ik zelf, samen met de maatschappij en mijn omgeving, tot ongeveer 5 jaar geleden. Zo nu en dan kan ik hierover veel vertellen, omdat het accepteren van mijn “big curvy body” en daar het mooie van zien een groot impact heeft gehad op mijn leven. Zo groot, dat ik door deze zelfacceptatie nu eigenaresse van een “little curvy body” ben. ;) haha. In mijn ogen, bestaat te dik zijn niet, als je je maar goed voelt in je lichaam en blij bent met jezelf.

feminine-selfie2016

 Te druk | Ik kan nogal aanwezig zijn, haha. Met een vrolijke en uitbundige persoonlijkheid ben ik extrovert en kan ik druk overkomen. Afkomstig uit een rustige familie, vond ik het nog wel eens vervelend aan mezelf dat ik zo druk en aanwezig was. Ook dit is nu niet meer het geval en ik kan ook zeker wel rustig zijn.. maar met clown als bijnaam, is het gewoon iets wat bij mij hoort en past.

Dom | Ook dit is iets waar ik door de jaren heen in ging geloven. Zeker in mijn jeugd vond en dacht ik dit. Dit kwam doordat ik veel moeite had met lezen. Lezen is een belangrijke handeling in het leven en omdat ik het zo moeilijk vond dacht ik gewoon dat ik er te dom voor was. Later bleek, dat ik een vorm van dyslexie heb. Ik heb het er nooit bij laten zitten en dat doe ik nog niet. Lezen, begrijpend lezen voornamelijk en spelling is nog steeds iets waar ik mezelf in train en op moet letten. Dyslexie gaat nooit over.

Door mij nu meer bezig te houden met mijn kunnen, mijn dromen nastreven en mezelf zo nu en dan een ‘peptalk’ te geven word ik zekerder.

Om echt zelfverzekerder te worden, moet je beginnen met zelfacceptatie en zelf liefde!

Bedankt voor het lezen lovies! xo

liefshes-03

Een gedachte over “PERSONAL | SELF CONFIDENCE #2

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s