PERSONAL | HIGH SENSITIVE

Some people feel the rain.. others just get wet.

Regelmatig, kom ik zulke inspirerende bloggers tegen! <3

Vooral de moed om verhalen te delen recht uit het hart en de artikelen over jullie persoonlijkheid, bewonder ik enorm. Vanaf het begin ben ik gelijk open geweest over mijn gewicht en over mijn mening wat betreft zelf beeld, persoonlijke ontwikkeling en pesten. 

Highly Sensitive Person
Ik leg even kort uit, wat dit inhoud. Wanneer je hoog sensitief bent, is je zenuwstelsel gevoeliger dan gemiddeld. Zintuiglijke externe prikkels en indrukken, zoals harde geluiden of pijn, komen sterker binnen. Maar ook interne prikkels maken meer indruk. Zo is een HSP sneller geraakt zijn door mooie muziek of nog lang piekeren na een boze opmerking. Vaak wordt er ook gezegd dat ze ‘te’ gevoelig zijn. Hierdoor hebben zij de neiging om zich naar hun omgeving aan te willen passen en voor anderen te willen zorgen.

Een hoogsensitief persoon heeft een diepgaand observatievermogen waardoor zij dingen dus sneller en in meer details waarnemen als de meeste.

So very, very much more (as many of us are - especially introverts / hsp)

Me and my sensitivity.
Ik ben dus een mensje met heel veel gevoel. Dit is zowel een zegen als een strijd. Ik ben echt nog lerende.. Dit omdat ik het eigenlijk pas sinds kort wat meer onder de knie krijg. Om het zo maar te zeggen.. Het heeft mij veel strijd bezorgt, en ik geloof gelijk dat ik niet de enige ben geweest hierin. But.. what doesn’t kill you makes you stronger? Haha

Nu ik weet dat het een deel van mij is en dat het ook voordelen heeft, heb ik ook de ballen om erover te schrijven. :)

3 voordelen van hoog gevoelig zijn

De sfeermaker, het zonnetje in huis.. Doordat ik omgevingen, sferen en personen kan aanvoelen, kan ik hier ook op inspelen. Ik ben vrij extrovert en zorg graag voor een goede sfeer en een leuk gesprek.

Het benutten van mijn creativiteit samen met mijn hoogsensiviteit. Dit is ook een groot voordeel. Door bepaalde ervaringen en emoties creatief te uiten. Leer ik van mezelf en kan ik steeds meer ontwikkelen. :)

Een verfijnde smaak, gevoel en geur, dit hoort er ook bij. Soms is dit lastig, ik nies bijvoorbeeld regelmatig. Haha. Maar het heeft een hoop voordelen. Bij het koken, dineren, parfum uitzoeken, kleur analyses, stoffen en materialen uitzoeken voor interieur projecten etc.

Having a soft heart in a cruel world, is courage.. not weakness.

run


3 nadelen van hoog gevoelig zijn

Ik voel mensen aan.. hun stemming en hun bedoelingen. Om het simpel en kort samen te vatten, ik kan soms ‘voelen/ merken’ of mensen goed of slecht zijn. Of ze te vertrouwen zijn en menen wat ze doen en zeggen. Dit is zowel een voordeel als een nadeel. Hier heb ik wel eens eerder kort over gesproken in de Superhero post.

Ik ben graag goed gelovig en dat maakt naïef..

Iedereen is gevoelig voor stress. Er is zelfs gezonde stress, net de juiste druk om op je best te presteren. Bij teveel stress ervaren hoogsensitieve mensen hier regelrecht (bijna) alle lichamelijke en geestelijke klachten van. Ook ervaren ze deze symptomen soms zelfs erger als de meeste mensen. Dit kan nogal lastig zijn.

Een beetje een bangeschijter, haha. Hier wil ik graag een keer een apart artikel over schrijven. Een stukje over mijn angsten en het overwinnen en beheersen dat ik heb moeten leren.

Zo.. weer een klein stukje van mijn persoonlijkheid. Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te lezen..

liefshes-03

Een gedachte over “PERSONAL | HIGH SENSITIVE

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s