PERSONAL | FEAR : My story

I know what it’s like to be afraid of your own mind..

Eerder vertelde ik, dat ik best een angsthaasje ben. Opnieuw iets, wat je waarschijnlijk niet snel achter mij zal zoeken. Wil je weten wat ik hier precies mee bedoel dat lees je hier..

Jaja komt ze weer met haar zware onderwerpen. En nou moet ik zeggen.. dit is opnieuw ook wel spannend om te schrijven en om te delen ‘on the world wide web’. Maar doe het lekker toch, haha.. het is een belangrijk deel van mij..

Great image. Too bad the link doesn't take you to the artist's website. If you click on the image or website link you end up viewing an advertisement.

Een angststoornis
Als je last hebt van een angststoornis dan kan dit zich uiten in paniek en vlucht gedrag. Omdat je het gevoel van onveilig zijn ervaart kan het ervoor zorgen dat je, je afsluit van andere en het volledige sociale leven..

Bang zijn we allemaal wel eens en dat is juist goed! Angst waarschuwt je voor gevaar..

Hier reageer je op en dat is een gezonde reactie van het lichaam.
Als je een angststoornis hebt kunnen angsten opkomen die niet noodzakelijk zijn of met het verleden te maken hebben.

Hierdoor ontstaat er paniek en geen controle meer over de situaties en gevoelens. Er zijn verschillende angststoornissen.

fearfather

Mijn verhaal.
Ik heb deze stoornis en de bijhorende angsten aardig goed onder controle. Maar ze zullen altijd wel aanwezig zijn.

De controle hierover hebben is wel eens anders geweest..

De angsten die ik ervaar zijn voornamelijk faal, verlatings en bindings angst. Dit heeft met gebeurtenissen uit het verleden te maken en met mijn hoog sensitief zijn. De “gevoelens” van deze ervaringen komen omhoog in een soortgelijke situatie. Dit zorgt soms ook voor de paniek aanvallen in mijn geval.

De belangrijkste tips die ik mee kan geven zijn; erken het en sta er bij stil. Ikzelf heb een handje van wegstoppen en negeren, hierdoor komt het later terug en die keer in ergere mate. Dat willen we natuurlijk niet.

Crieer rust in je leven. Maak het voor jezelf zo veilig en vertrouwd mogelijk, je omgeving, je relaties.

En de laatste.. herken het van jezelf, ‘ohja daar ga ik weer, ik maak mijzelf banger in deze situatie..’

"Just because I feel afraid and vulnerable doesn't change the fact that I am courageous." #anxiety #courage #RecoveryQuotes

Doordat ik erken dat dit iets is wat ik heb en door de juiste hulp en manier van omgaan te aanvaarde en toe te passen. Kan ik en kan jij ook grip krijgen op deze stoornis.

What would you do.. if you weren’t afraid..

Bedankt voor het lezen! :)

Een gedachte over “PERSONAL | FEAR : My story

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s