INTERIOR | HISTORY : From Egypt with flair

I am just a Vintage soul..

Ik ben op dit moment met een leuk project bezig voor Love 4 Style, 4 eetkamerstoeltjes van zo’n 40 jaar oud renoveren. Hierdoor raakte ik geïnspireerd om dit nieuwe onderwerp te introduceren en dit artikel te schrijven.

Nou denk sommige van jullie misschien.. lekker suf, geschiedenis. Of niet, zoals ik! :) Laatst was te lezen hoe ik samen met mijn neefje het Archeon bezocht. Daarnaast was geschiedenis 1 van mijn favoriete vakken op school en bezoek ik nu ook nog graag oude gebouwen en musea. Yep, i love to be a little nerdy ;)

Egypt, Egypt

In dit eerste artikel wil ik beginnen met terug in de tijd te gaan naar Egypte, 3100 voor Christus. En mij vooral focussen op de meubel en interieur kunst geschiedenis. Hierbij wil ik laten zien hoe het in deze tijd terug komt en toe te passen is in het interieur van nu! :)

Dat er van deze tijd nog veel in goede staat te bezichtigen is aan meubelen en bouwkundige objecten, komt door het droge klimaat en door de uitzonderlijke en indrukwekkende piramides. Deze zie je op dit moment nog terug komen in de architectuur, is het niet volledig dan is het wel geïnspireerd door..

New York City-based studio Bromley Caldari Architects completed this 1960s A-frame beach home located on Fire Island in the state of New York, USA.

– Erg gaaf, deze moderne versie van een piramide.

Zo’n vier jaar geleden ben ik in Egypte op vakantie geweest met een aantal vrienden en ik vond het, naast een super gezellige trip, echt prachtig. Ook heb ik wel een kleine fascinatie voor Cleopatra, haha.

Veel van de meubelkunst kan je op dit moment makkelijker bezichtigen dan je denkt. Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden heeft meerdere stukken die je kunt bewonderen. Iets wat nu ook op mijn lijstje staat om binnenkort een keer te gaan doen! :)

Ancient Egyptian Furniture | Mummy and Tomb Of Pharaoh (Ramses II) And Furniture Of Ancient Egypt. Tinaja

Op deze afbeelding zie je een aantal meubelstukken uit die tijd. Onder anderen een toilettafeltje, kinderbed en nek steun. Kenmerkend bij de meubelen van de Egyptenaren toen waren de dierenpoten. Voornamelijk hoeven en leeuwen poten werden hierin verwerkt. Dieren waren niet alleen prominent aanwezig in de poten, maar zijn niet weg te denken uit de architectuur en meubelkunst van deze tijd. Daarnaast zag je veel goud, reliëf en ivoor.

En tot slot.. Hoe pas je het toe in je interieur van nu.

Heb jij ook een fascinatie voor dit tijdperk en zou je het willen toepassen in je interieur van nu? Dan kan!

Interiors 280 (on Cool and the Bang) Riad Snan 13 http://www.flickr.com/photos/tribu02/8758947701/in/set-72157633529329005 Relaxing Moroccan living room  ♥ amberlair.com #Boutiquehotel #travel #hotel

Ik heb een .. afbeeldingen gevonden waarbij je kan zien hoe je het nu dezelfde flair en rijkelijke uitstraling kan geven. En je ziet hoe je meubilair met een Egyptisch tintje toe kan passen. Erg tof! Vinden jullie niet?

Ik vond het weer leuk om een nieuw onderwerp te introduceren! Bedankt voor het lezen!

liefshes-03

Bronnen : online Pinterest | boek Meubelkunst door Annigje Hofstede

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s