PERSONAL | First Impression

How you present yourself, is how people first view you. What are you showcasing?

Een eerste indruk kun je maar 1 keer maken.. met je persoonlijke stijl, je houding, je gebaren.. hoe jij jezelf aan de buitenwereld presenteert. Vandaag wil ik het hier over hebben, want mijn eerste indruk is niet meer hetzelfde..

Hoe maak je eigenlijk een goede eerste indruk? Ben je blij met de indruk die je maakt en denk jij hier überhaupt wel eens over na?

Ik ben op dit onderwerp gekomen omdat het mij op dit moment bezig houdt. Niet omdat ik dat perse wil, maar omdat mijn voorkomen en dus mijn eerst indruk iets wat verandert is.

impression1

Omdat ik nu in totaal 40 kilo ben afgevallen, kijken mensen heel anders naar mij als voorheen. Er zijn zelfs mensen, die ik een tijdje niet gezien heb en mij nu niet herkennen als ze mij tegenkomen. Bizarre ervaring! haha.. Daarnaast maak ik dus ook bij nieuwe ontmoetingen een andere eerste indruk. Dit is wennen, en dat is zacht uitgedrukt. Mijn persoonlijkheid is daarin tegen niet verandert! Same G baby! ;)

Bij het maken van een eerste indruk zijn 4 eigenschappen essentieel. 

  1. KIJK MENSEN AAN

Wanneer je mensen ontmoet, ze begroet of een gesprek voert.. kijk de persoon in kwestie altijd aan. Hiermee geef je aan dat je belangstelling hebt in wat diegene je wilt zeggen. Ook laat het zien dat je volle aandacht gevestigd is op hem of haar. Wegkijken of naar beneden kijken toont als des interesse of wordt gezien als onzekerheid. Kijk in die kijkers!

2. DENK AAN JE LICHAAMSTAAL

Wees je allereerst bewust van je eigen lichaamstaal. Vaak is je houden ingedoken als je onzeker bent en heb je een opgetogen en rechte lichaamshouding als je lekker in je vel zit. Straal zekerheid uit, doe jezelf proberen met een recht rug en ontspannen houding op te stellen. Geen geleun, of gehang.. Hou je handen voor je uit en niet in je haar of frunnikend aan je sieraad of kleding etc.

3. LUISTER

Erg belangrijk, luister en reageer op wat de persoon die je ontmoet te zeggen heeft. Ben aanwezig in het moment, de omgeving en het gesprek. Toon interesse en laat je niet afleiden door de drukte, je mobiel, je eigen gedachten.. dit komt ongeïnteresseerd over. Als je de indruk wekt dat je niet luistert, heeft het gesprek of de ontmoeting gewoonweg weinig zin.. Be There!

4. WEES OPRECHT

En de laatste maar zeker niet de minst belangrijke.. oprechtheid. Waarom zou je jezelf anders opstellen als dat je daadwerkelijk bent? Vroeg of laat val je gewoon door de mand als je niet vanaf het eerste moment staat voor wie je bent. Straal uit dat wat je doet eerlijk en oprecht is en dat wat je zegt dicht bij jezelf is.

perfecttattoocrown

Door dit te onthouden en mee te nemen in je dagelijks doen en zeker toegepast wanneer je een belangrijke eerste indruk moet maken. Zul je zien dat het je omgeving en jou (!) goed doet!

liefshes-03

 

2 gedachtes over “PERSONAL | First Impression

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s