PERSONAL | The big bad wolf

Relaties zijn maar ingewikkeld. Daar wil ik niet meer aan beginnen..

Mijn kijk op relaties, is op dit moment niet zo best. Geef mijn portie maar aan fikkie. Die verplichtingen naar elkaar, verwachtingen van elkaar, de mis communicaties. Het heeft mij even teveel pijn gedaan.

Ik ben het vertrouwen in mannen niet zo zeer verloren, dat absoluut niet.. ik ken er best een aantal, waar ik het goed mee kan vinden en waar ik gewoon echt een goede band of vriendschap mee heb. Ze bestaan echt wel!

Alleen, tref ik altijd de verkeerde die mijn hart proberen te veroveren.. en daar dan ook nog in slagen. Ik weet niet precies wat het is..

Ik schreef laatst een concept voor een date verhaal, waarin het woordje schoften voor kwam. En daar doel ik op met deze post. Op de een of andere manier, trek ik juist deze mannen regelmatig naar mij toe.. ‘De worf in schaapskleren’ ook wel de boze wolf, samenhangend met bijvoorbeeld het sprookje Roodkapje. Of denk aan de stelling.. ‘ Een lieve naïeve vrouw is de ideale prooi voor een narcistische of egoïstische man? ‘ Ik heb er onderzoeken, boeken en persoonlijke verhalen over gelezen. En ik geloof echt in deze theorie.

badwolf2-1

Misschien zullen sommige nu denken.. zo Hes, kom jij even met je psychologische deur in huis vallen. Hoezo een persoonlijk en taboe onderwerp.. En ja, sorry jongens, daar kom ik inderdaad even mee. Feel free to click away. ;)

 

‘Een gevaarlijk iemand die zich als onschadelijk voordoet.’
Dat is nog een omschrijving van de wolf. En ja.. ik heb eens ermee te maken gehad.
Door dit te vertellen, wil ik jullie meenemen in dit besef en dus ook een overwinning. Wat mij hier simpelweg bij geholpen heeft is mijn intuïtie (!) mijn persoonlijke besef, mijn geliefdes en het op doen van kennis online. Lees hier, waar ik antwoord kreeg, op mijn belangrijkste vragen..

Het besef, was bij mij eigenlijk eerder.. dan ik wilde toegeven. Is dat niet altijd wel? Zeker als het om liefde gaat.. Je verliest nog wel eens je ‘gezonde verstand’ met die leuke roze positieve bril op je neusje.

Hij was lief, gedreven, grappig, vrolijk en charmant, hij leek alles wat ik nodig had en we hadden ook nog eens zoveel interesses gemeen..

Helaas, is dat juist de insteek en de indruk die hij wilt maken en achterlaten. Een stemmetje zij mij toen al, dit is te mooi om waar te zijn hoor.. je verdient het wel, maar dit is het niet. En deze intuïtieve woorden die ik tegen mezelf zei, heb ik toch maar niet helemaal losgelaten. Mijn gevoeligheid weet ik ondertussen ook positief te benutten. En dat is door mensen echt te willen leren kennen en daar mijn doel van maken in een gesprek. En in deze situatie heeft mijn twijfelen me eerder gered als belemmerd. Dat mag ook wel eens haha. Ik heb mijn twijfels uitgesproken tegen hem en het besproken met vriendinnen. Na opnieuw wat teleurstellingen ben ik op onderzoek gegaan. Hoe kan iemand zo zijn?

My life with a narcissist. A help for narcissistic sociopath relationship survivors.

Ik kwam uiteindelijk tot de conclusie, dat het er niet om gaat hoe iemand zo kan zijn, maar dat het erom gaat hoe jij ervoor zorgt dat je geen last meer hebt van zo iemand in je leven. Hoe hard dit misschien ook klinkt.. ‘narcisten’ zijn ook mensen. Maar voor mij en voor menig andere, zijn deze mensen zwaar giftig. En zijn deze mensen haast niet te veranderen.

Maar, dan kom je bij het volgende, hoe verander jij als gevoelige vrouw jezelf zo.. dat je geen last meer hebt van het ‘narcisten- magneet’ effect?

Of misschien simpeler gezegd.. hoe voorkom je dat je trapt in zulke mannen? Hoe herken je de wolf ondanks zijn schaapskleren, hoe ontmasker je een narcist? Want hoe eigenwijs of koppig misschien ook, ik wil en ga mezelf niet veranderen. Ik wil mezelf hier tegen gaan beschermen! Natuurlijk wil ik ‘harder’ worden en de zelfstandige vrouw zijn.. maar, een lief mens is een lief mens. Een goede ziel, is een goede ziel..

for the victim of a narcissist: divorce her. . .you're done! no man should ever be placed back into the back burner so she can date another cute co-worker, planning a magic mike girl's night out four days after the pathetic drunken wedding: all this narcissist does is ALL BULLSHIT!


Ik denk.. dat ik, en vast zat andere met mij.. Dit moeten leren door een paar keer te vallen en op te staan, helaas. En ook door de ogen te openen en niet teveel door die bril te blijven kijken. Realiseer je echt.. dat niet alle prinsen op het witte paard, daar ook daadwerkelijk thuis horen. Als je goed oplet en je ziet dat ze vanaf het eerste moment niet lief voor het paard en/of de omgeving zijn, zijn ze dat uiteindelijk ook niet voor jou. Herken de signalen en luister naar jezelf.

Don’t be affraid of the big bad wolf, simply because you are smarter

Bedankt voor het lezen van deze zeer persoonlijke post en grote les.
Reacties zijn altijd welkom, ik vind het erg leuk om te lezen.. zeker ook verhalen, ervaringen van en over jullie! x

Liefs, Hes

4 gedachtes over “PERSONAL | The big bad wolf

  1. Nou inderdaad.. Bedankt voor je reactie en knap van je hoor!

   Misschien lijkt het nog wat ongelofelijk, maar eens komt er een man die wel dat plekje verdient in het hart. :)

   Liefs.

   Like

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s