LIFESTYLE | PLACES IN HOLLAND : Het Archeon

The more you know about the past, the more prepard you are for the future..

Deze week had ik de luxe om met dit heerlijke weer een dagje op pad te gaan met mijn neefje Jordy. Hij kent mijn fascinatie van geschiedenis en wilde heel graag het Archeon aan mij laten zien. M’n moeder en ik spaarde voor korting bij de Jumbo (handig!) en we gingen op pad. Gaan jullie mee terug in de tijd van de Romanen, Ridders en Romeinen?

Het Archeon is een park / natuurgebied in Alpen aan de Rijn, midden in een woonwijk. Dit echt tot mijn grote verbazing! Haha.

archeon
– Jordy en ik

Je start in de Prehistorie. Ze hebben naast kleine huisjes ingericht met spullen uit ook personeel lopen in kleding uit die tijd. Ieder personage kan je meer vertellen over de tijd en de vakmanschappen. Je kunt op het meer varen met een kano, vuur leren maken en broodbakken op het kampvuur.

image

We are who we are, because they were who they were..

Naast het zelf ontdekken van alle verschillende gebieden, bieden zij ook een programma en rondleidingen. Hierdoor krijg je de mogelijk om alles echt te ‘beleven’. Tijdens de lunch stond er een Riddertoernooi op het programma. Ik vind het vooral knap van de paarden! Haha

Hierna belandde we in de romeinse tijd. Hier kan je een tempel bezoeken, het Romeinse badhuis, waar ze je een gratis handmassage en zelfs een volledige massage aanbieden voor een klein prijsje. Geinig! Vooral de kledij, vond ik erg leuk om te zien!

Ik heb wel eens eerder vertelt, dat ik als klein meisje zo graag ‘later als ik groot zou zijn’ als prinses wilde werken in Disney. Die kriebels kreeg ik nu ook een beetje..

image

Naast de mooie kiekjes.. bood de Middeleeuwen ook een hoop leuke activiteiten en lessen. Na het Gladiatoren gevecht, belanden we in dit stukje geschiedenis.

Wat Jordy mij maar al te graag wilde laten zien was zijn boogschutters talenten! We leerde zwaard vechten en werden geridderd. Ook mochten wel helmen en wapens vasthouden en maakte we een armband van schapenwol. Daarnaast kon je leren kalligraferen, je eigen brood maken en kaarsen maken van bijenwas.

Een leerzame, gezellige en zonnige dag. Met mijn kleine held als gezelschap!

liefshes-03

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s