PERSONAL | FEAR : Own it

Fear is a liar..

Angst, iedereen kent het en iedereen heeft het wel eens ervaren. Maar wat als je angsten ongewild zo groot zijn, dat ze je dagelijkse doen extreem beïnvloeden? En als dit zo is, hoe leer je daarmee omgaan? Ik streef naar zo ‘Fearless‘ mogelijk door het leven gaan..

Eerder schreef ik kort over het hebben van een angststoornis en wat dit voor mij betekent. Het blijft mij verrassen en ik leer nog steeds elke dag hoe ik hiermee het beste uit de voeten kan.

Het kan zich vrij extreem laten zien en uiten.. zeker als het niet zo goed met mij gaat. Er komt een tijd dat ik hier ongetwijfeld wel meer over zal vertellen in deze categorie van mijn blog. Maar voor nu, ga ik het hebben over wat je kunt doen om te leren je angsten te ‘ownen’. Yuh! :)

feathers-blue.png

We blijven liever in zekerheid en vermijden grote risico’s, dit omdat ze altijd gepaard gaan met angst. Ik wil vandaag 4 tips meegegeven die helpen bij het minder angstig zijn in het bereiken van persoonlijke doelen.

DE ‘MOOI NIET’ STEM NEGEREN

We kunnen onszelf en onze angsten groter maken als dat ze zijn, dit door te luisteren naar de negatieve ‘stem’ en gedachtes die we hebben. Ik ben een perfectionist en heel erg streng voor mezelf. Dit is iets waar ik niet zoveel mee opschiet en echt aan werk. Behandel jezelf zoals je je geliefde behandelt, ook jij verdient het beste en doet je best! Mooi wel!

VIND EEN MENTOR

Vragen om hulp is voor mij ook een puntje waaraan gewerkt wordt. Doordat ik soms het gevoel nog sterk kan ervaren, dat niet veel mensen te vertrouwen zijn.. doe ik het liefst alles zelf.

Door om hulp en advies te vragen bij mensen die het beste met je voor hebben, kun je jezelf sterker maken en ontwikkelen. Het leren houdt niet op na school, juist niet!

bluefeathers

GELOOF IN JE KUNNEN

Om je angsten de baas te worden, is geloven in jezelf en in wat je kunt essentieel. Als je gelooft dat je iets kunt, wilt en gaat bereiken.. wordt je sterk. Een goed persoonlijk voorbeeld is dit blog.

Ik heb dyslexie maar schrijf erg graag. Dit is niet gelijk een combinatie die altijd even goed uitpakt. Het hebben van dyslexie ervaar ik als frustrerend en hier was ik dan ook altijd erg onzeker over. Ook was ik bang dat ik nooit op een goede manier mijn woorden zou kunnen overbrengen. Door te geloven dat ik het wel kan, leer is zelfs van het schrijven op ML en is het een goede ‘training’ voor dit leerprobleem.

ZET STAPPEN

Ze hoeven niet allemaal gelijk gezet te worden en ze hoeven ook niet perse groot te zijn, maar zet ze. De eerste stap is altijd het moeilijkst, maar als je hem niet zet, voedt je je angst.

Hierin kan je jezelf ontwikkelen en je zult zien.. als je een stap zet, voel je jezelf sterker en hierdoor automatisch minder angstig. Opnieuw een erg belangrijk punt voor mij. In het verleden, mede door de angststoornis, zetten ik erg weinig stappen.

Het doorhakken van knopen en winnen van het enge gevoel is 1 van mijn belangrijkste doelen op dit moment!

Klinkt het herkenbaar voor jullie? Ik hoop dat jullie wat aan mijn tips gehad hebben!

liefshes-03

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s