PERSONAL // Be you #2


Nogmaals bedankt voor alle lieve reacties op deel 1 van Be you! Lees nu het tweede en laatste deel over mijn grote persoonlijke overwinning.

Ik begon op 19 jarige leeftijd met een super streng dieet, waarbij ik in totaal 35 kilo afviel. Wauw! Dit werkt! Het gaat goed! Ik durfde weer meer, nu kan ik mijzelf zijn.. “Hes, wees gewoon jezelf!”. Dit dieet aanhouden heeft mij ontzettend veel inzet en moeite gekost. Ik bedoel, wat zeggen ze dan ook alweer? Je bent jong en je wil wat?

Feestjes, een avondje stappen, gezellig lunchen met studiegenoten, dineren met familie en vrienden, vakanties, weekenden weg. Ik voelde me een periode een stuk vrijer. Ik kijk op mijn studie tijd in Rotterdam dan ook met veel plezier terug! Leuke studie, top klasgenoten. :)

Als ik in de spiegel keek, herkende ik mezelf soms niet. Ik was een stuk slanker, maar echt nog niet slank genoeg. Zo voelde het voor mij en zo werd het gezien.

“Goed hoor dat je bent afgevallen, ik zou nog even door gaan als ik jou was.”  “Nu kan je beter nog even door gaan..” En ik wist het zelf niet, had totaal geen kennis van eigenwaarden. Dit krijg je er helaas niet gratis bij, voor de moeite ofzo.. Een ongelukkig dametje was ik toen. Mijn eetpatroon verslechterde en het kon mij eigenlijk allemaal niet meer schelen. Ik gaf mezelf geen tijd om dit te verwerken en te begrijpen. Ik negeerde.

Ik besloot op 23 jarige leeftijd, nadat ik helaas alle kilo’s opnieuw was aangekomen, er toch weer een aantal te willen verliezen. Hierna wilde ik mijzelf deze zorgen tijdelijk ontnemen. Ik wilde er niet meer over nadenken en niet meer mee bezig zijn. Dan maar dik! Totdat er iets tegen mij gezegd werd, echte woorden die tot op deze dag heel veel voor mij betekend hebben.

Ik had een goed gesprek met een goede vriend. Diverse onderwerpen verder durfde ik, tot mijn eigen verbazing, uit te spreken en te praten over hoe ik mijzelf ervaar en hoe ik om ga met mijn flink zijn. Dat ik begreep dat mensen het nooit zullen begrijpen, het is tenslotte zo’n groot topic, te zwaar zijn is not done! Ik sloot dit af met de woorden: “Ik ben wie ik ben en dat is minder als de rest. Maar, dat is oké..” Hij keek verbaasd en ik kreeg het volgende antwoord: “ Doe niet zo raar! Je bent een mooi mens. Het maakt niet uit dat je wat zwaarder bent, hier gaat het totaal niet om! Wees gewoon jezelf. Je weet zelf half niet hoe bijzonder je bent he?!” Deze woorden van hem, kwamen bij mij binnen. Bam! Zo overtuigend, eerlijk en oprecht.. hm, jeetje.

Het moet afgelopen zijn! Ik schiet er inderdaad niets mee op, het is tijd om volledig blij te zijn met mezelf. Ik ben niet minder, het hoort bij mij!

En de deur van het spreekwoordelijke hokje stond plots op een kier. Stukje bij beetje, durfde ik echt mezelf te zijn en zelfs mijn lichaam te accepteren, sterker nog echt mooi te vinden.

Ik ging mij meer verdiepen in ‘de volle vrouw’. Door hier meer over te ontdekken en leren ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Volle vrouwen.. modellen in bladen en op webpagina’s, instagram, columns, blogs, je komt ze overal tegen! En hoe.. er zijn zo ontzettend veel prachtige vrouwen ook met een maatje meer! Wauw. Hierdoor leerde ik trots te zijn op de persoon die ik ben. Mijn heupen, mijn benen, mijn kont, mijn buik, ze mogen er gewoon wezen. Ik ben ook zo’n vrouw!

beyou4 beyou2 beyou3

Helaas komen tegenslagen regelmatig in drievoud. Ik heb in deze periode grote verliezen te verwerken gekregen. Gebeurtenissen die ontzettend onverwachts kwamen, pijnlijk waren en heel veel impact op mij hebben gehad.

Door veel ervaringen gaat je beseffen, wat echt belangrijk is in het leven en voor jezelf. Gebeurtenissen als deze brengen zoveel emoties en gedachtes met zich mee, dat je jezelf ook psychisch wel beter moet leren kennen. Je hebt echt geen keus.

Iedere dag weer kun je van jezelf leren en het beste in jezelf ontdekken. Het klinkt misschien een beetje raar, iedere dag? Maar ik geloof daar absoluut in.

Mijn gewicht zal altijd iets zijn waar ik mee bezig ben, maar nu zoveel mogelijk op een positieve en inspirerende manier. Ik eet gezond, maar zondig ook, de ene keer ben ik bewuster bezig met wat ik eet als de andere keer. Mijn advies is, eet variabel, regelmatig, gezond en soms gewoon iets waar je echt trek in hebt. Geniet, beweeg en handel naar wat het beste voor jezelf is en vooral voelt! Geef iedereen de kans om zijn ware ik te vinden en te zijn. Want zeg nou eerlijk.. die kans verwacht jij zelf ook te krijgen van andere? Of niet soms?

Dus wie je ook bent.. Geef nooit op en wees jezelf!

Ik heb ontzettend veel geleerd en ik ben nog lang niet klaar!

Ik hoop je hiermee geïnspireerd en geboeid te hebben tot de laatste zin. Bedankt voor het lezen!

Liefs, Hes

chic2015

  • Quote: One day she understood, she had been perfect al along

3 gedachtes over “PERSONAL // Be you #2

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s