LIFESTYLE | MISS LOVE : 8 rules in love

Being someone’s first love may be great, but to be there last is beyond perfect..

Ik lees regelmatig artikelen en boeken waar ‘de liefde’ een rol in speelt. Hopeless Romantic ;).. In mijn eerste artikel vertelde ik over wat niet zo verstandig is om op te geven in een relatie. Dit keer schrijf ik over de regels.. regels zal je denken?

Je hoeft je er natuurlijk niet aan te houden, maar ik persoonlijk vind het wel verstandig om dit te doen. Ik deel de 8 regels die naar mijn mening belangrijk zijn. :)

The 8 lessons

1. Dream together
Zoals ik al eerder heb geschreven, steun elkaar in jullie dromen. Help ze te verwezenlijken en stimuleer elkaar. Maar daarnaast is het ook van belang om samen te werken aan jullie ‘levensdroom’. In alle drukte van het dagelijkse leven.. je werk, je hobby’s, je sport, het huishouden etc. Hierdoor is het wel eens makkelijker om samen te werken aan jullie doelen en dromen in de relatie vergeten worden.

Wees duidelijk, al vanaf het begin van de relatie. En hou die doelen samen aan, zo kom je ook niet voor verrassingen te staan. En (!) door deze doelen en dromen te bespreken en te delen, zorg je voor meer kan van slagen.

2. On fire
De vonk slaat over en blijft vooral in het begin flink aan. Op dat moment hoeft je dan ook ‘niets’ te doen en is de aantrekkingskracht, de passie en de wel bekende kriebels en vlinders vanzelfsprekend te noemen.

Hou dit vast! :) Laat het niet uitwaaien en hou het aan. Maak tijd voor elkaar, voor elkaars gevoelens en verlangens. Niet vervreemde.

image

3. Communication is the key
Nou is dit persoonlijk sowieso wel een motto van mij, in iedere soort relatie. Dus ja.. daar komt ze weer. haha. Blijf vragen aan elkaar stellen, interesse tonen en voorkom onduidelijkheid.

Ieder mens veranderd door de jaren heen, deel dit en praat hier over met je partner.

4.Show your feelings
Waarom ben je met elkaar? Omdat je elkaar lief, aantrekkelijk, grappig, alles vindt eigenlijk.. Vergeet dit niet af en toe tegen je partner te zeggen en laat het merken. Maak er soms even tijd voor, zeker in moeilijkere periodes. A simple hug and compliment can mean everything..

5. Accept change
Ik merkte al kort op bij punt 3, dat iedereen door de jaren heen veranderd. Dit is gewoon een feit. :) Ze zeggen wel, dat eens in de 7 jaar een mens een persoonlijke verandering ondergaat. Wees hier duidelijk in mocht het zo zijn, praat er over.

6. Accept compromise
Natuurlijk kan je het niet altijd en eeuwig met elkaar eens zijn. Je blijft tenslotte 2 verschillende personen. Uit je meningsverschil en praat er gewoon samen over. Niet gelijk verdediging en je aangevallen voelen. Discussies op zijn tijd zijn gezond. Maar blijf wel respect hebben voor je partner’s visie en mening.

image

7. Tell your love your sorry
Iedereen maakt fouten en natuurlijk ook in wel eens in de relatie. Toegeven dat je er naast zat of je bepaalde dingen anders had willen of kunnen aanpakken. Wees nou niet eigenwijs ;) Je aan je gelijk vasthouden geeft alleen maar onnodige spanning. Zeg sorry en meen het. En.. accepteer ze ook van je partner. Laat het los.. laat het gaan!

8. Never give up
En nee daar bedoel ik niet mijn vorige artikel mee. De laatste regels is ook zeker niet het minst belangrijk. Zoals het leven.. heb je ook ‘ups and downs’ in je relatie. En is het dan ook niet altijd makkelijk, maar hou vol. Blijf voor elkaar gaan, natuurlijk is het leven met iemand delen niet altijd eenvoudig. Maar! makkelijk en eenvoudig hoort het dan ook niet te zijn. Het hoort het waard te zijn..

Naast deze 8 regels, is vertrouwen natuurlijk het allerbelangrijkste! :)

Zijn jullie het met mij eens? Ik vond het weer leuk om een artikel over de liefde te schrijven.

Love is mesmerizing..

.liefshes-03

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s