PERSONAL | BLOGGER : Waarom?

Pour yourself a drink, put on some lipstick and pull yourself together..

Laatst las ik op een blog van 1 van mijn collega-bloggers ;) hoe en waarom ze is gaan bloggen. Dit bracht mij tot dit artikel. Ik ben januari 2015 begonnen met het schrijven van blogs op ML en in dit artikel kan je lezen hoe ik erop gekomen ben..

Waarom ben je een blog begonnen?

Ik kreeg regelmatig de opmerking ‘ Jij met je verhalen, je kan wel een boek gaan schrijven! ‘ haha. Hier moest ik in eerste instantie om lachen. Ik ben inderdaad een behoorlijke kletskous en wat niet is kan nog komen..

Online diensten wekte altijd al mijn interesse, vooral het ontwerpen van de webpagina’s en de online marketing via social media kanalen. In deze branche werk ik dan ook op dit moment. Maar jezelf en je persoonlijkheid ‘verkopen’, ‘bloot geven’ en ‘uiten’ online? Hm..

#lettering:

Ik kijk ontzettend graag naar een programma over mode bloggers op E! entertainment. Fashion bloggers, 4 dames uit Australië die fulltime bloggen over mode en de hele wereld af reizen om zo verschillende artikelen te kunnen schrijven. Creatief, eigenzinnig en vrij.. toen was ik om, ik ga bloggen! Over alles waar mijn hartje sneller van gaat kloppen! Zo is Memerizing Love geboren.

Waarom koos je de naam van je blog?

De naam is voort gekomen uit het idee dat ik had voor mijn blog. Het zegt iets over mij en over de boodschap die ik wil overbrengen op mijn lezers.

Mesmerize with words of love..

Ik ben dus gaan bloggen om mijn liefde, passies, hobby’s en ervaringen te delen en zo voor leesplezier en inspiratie te zorgen. Daarnaast is het, nu bijna een jaar verder, echt een deel van mij geworden, Na een tijdje niet bloggen, mis ik het bloggen echt als ik er een periode niet aan toe kom. Ook staat de afkorting ML voor de 2 namen van mijn jongere lieve zus, dit zijn haar initialen.

dream catcher:

Noem 3 voordelen van bloggen.

1# VRIJHEID
Het grootste voordeel voor mij is het vrij zijn. Dit klinkt natuurlijk niet meteen logisch, hoezo vrij? Je moet toch iets extra’s onderhouden in je dagelijkse doen? Dat klopt wel, maar voor mij is bloggen een grote hobby geworden. Je bent vrij om te schrijven wat je wilt, wanneer je wilt, welke schrijfvorm je wilt gebruiken, wie je wilt benaderen en je hebt je eigen plekje op het web.

2# PERSOONLIJKE ONTWIKKELING
Door jezelf te uiten en door in het blog wereldje terecht te komen, leer je veel. Dit vind ik ook een groot voordeel. Ik heb door verhalen te schrijven, reacties te ontvangen, reclame te maken, samenwerkingen aan te gaan en door andere bloggers te volgen mezelf online en ook in persoon beter kunnen profileren en positief ontwikkelt.

3# POSITIEVE VIBES
Het laatste voordeel van bloggen, positiviteit! Het heeft een hele positieve werking op mij. Het afronden van een leuk artikel die ook nog eens goed ontvangen wordt, kan mijn hele dag extra stimuleren en mijn glimlach groter maken als voorheen.

I LOVE YOU - Deluxe 8x10 inch print -- handwritten with love. $20.00, via Etsy.:

Noem 3 nadelen van bloggen.

1# OORDELEN
Nou vind ik het vrij lastig om nadelen te schrijven over het bloggen omdat ik het gewoon heel erg leuk vind! Door het bloggen, geef je eigenlijk een klein voorzetje tot oordelen en veroordelen. Tuurlijk krijg ik voornamelijk reacties die positief en motiverend zijn, maar hier zit zo nu en dan ook een veroordelende en/of rot reactie tussen.. dit is wel eens jammer en moet je toch tegen kunnen.

2# HOGE LAT
Nou maakt dit mij niet zo heel erg veel uit, ik blog voornamelijk voor mijn plezier. Dat ik hiermee jullie een glimlach bezorg en inspireer is voor mij ergens een extra’tje.  Ik blog voor mezelf. Maar ergens wil je toch dat je blog uniek is en blijvend bezocht wordt.

3# TIJD
Als je wilt bloggen, moet je hier tijd voor vrij maken. Een artikel schrijven is niet binnen een uurtje gedaan. dat zorgt ervoor dat je toch rekening moet houden met het soort artikel dat je schrijft, dat je voldoende informatie hebt en werkt vanuit aantekeningen. Neem en maak de tijd!

Hoe plan je de artikelen?

Als mijn werkschema het toelaat en ik ook genoeg inspiratie heb, plan ik minimaal 3 artikelen per week in en 1 artikel voor in het weekend. Hierbij probeer ik te variëren in onderwerpen.

Welke stukjes/artikelen schrijf je het liefst?

De artikelen waarbij ik styling advies geef in interieur en mode. Plus de artikelen waarin ik mijn eigen outfits en persoonlijke ervaringen deel vind ik het leukst om te schrijven.

Welke blogger(s) zijn jou grootste voorbeeld?

De dames van het tv programma Fashion bloggers.

Louboutin Blue Bow High Heels Shoes Giclee Print from Original Watercolor Fashion Illustration Artwork:

Geef een tip voor andere bloggers.

De belangrijkste tip die ik kan meegeven is, bij jezelf blijven. Ook moet je het bloggen ervaren als iets wat je erg graag doet en leuk vind, niet omdat je er geld mee wilt/moet verdienen. Dat gebeurt niet zomaar, misschien gebeurt het wel nooit.. en dan is de teleurstelling erg groot.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot snel lovies!

liefshes-03

Een gedachte over “PERSONAL | BLOGGER : Waarom?

Tell me your story:

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s